Federatia Romana de Sah - Pagina Principala European Chess Union World Chess Federation
Anunturi
Noul site al Federației Române de Șah se află la adresa nou.frsah.ro. Cele două website-uri vor coexista în paralel pentru următoarele câteva luni.
A apărut Cursuri de Șah vol.2 cuprinzând lecții de la Școala Marilor Maeștri! Din cuprins:

Cătălin Ardelean - Avantajul static și dinamic
Alin Berescu - Pionul izolat

Constantin Ionescu
- Combaterea deschiderilor dubioase
- Studiile și rolul lor în pregătirea șahistă


Informații și comenzi:
C. Pașcalău tel: 0735 872 066 corneliu.pascalau@yahoo.com
Turnee - Mai 2016
28-29.05.2016
Turnee - Iunie 2016
24.06-03.07.2016
27.06-07.07.2016
13.06.2016
16-19.06.2016
16-19.06.2016
Stiri - Sah feminin

Data postarii: 12 Decembrie 2014

Interviu cu echipa "Clubul Sportiv Studentesc Medicina Timisoara", castigatoarea titlului national in competitia feminina pe echipe organizata la Calimanesti in Noiembrie 2014.

  1. Cum s-a desfasurat Campionatul National Feminin de sah pe echipe din acest an si care crezi ca a fost principalul merit al echipei "Clubul Sportiv Studentesc Medicina Timisoara" in castigarea titlului?
  2. Cum ai inceput sa joci sah si care au fost momentele mai importante din cariera ta de pana acum?
  3. Cum erau antrenamentele tale in primii ani de juniorat?
  4. Ce alte preocupari, hobbyuri ai?
  5. Ai vreun sfat pentru tinerele sahiste din Romania si de pretutindeni?

Continuare »

Data postarii: 23 Noiembrie 2014

Șahul este mai întâi de toate un mod de viață.

Atunci când toate gândurile, planurile și speranțele tale sunt legate de șah nu-ți rămâne altceva decât să te dedici total acestui minunat sport al minții. Cei care spun că e deajuns să fii talentat și să faci 10 ore de șah pe săptămână sunt sau genii sau nu au nici o treabă cu șahul de performanță.

De la 9 ani am lucrat zilnic câte 6 ore pe zi și tot cred că aș fi putut face mai mult. Într-adevăr, copil fiind, nu realizezi importanța muncii constante, dar aici intervin părinții și antrenorii, de care am avut foarte mare noroc și cărora le sunt extrem de recunoscătoare pentru faptul că nu au băgat în seamă lacrimile și supărările copilărești. E absurd să afirmi că un copil iubește să lucreze, el iubește să joace, să câștige, să meargă în locuri noi... E important să faci mintea încă necoaptă să înțeleagă că fără muncă aceste lucruri pleacă la fel de repede precum vin.

Este nevoie de multe sacrificii din partea fiecărei părți implicate în creșterea unui jucător de șah de performanță, dar pentru mine, aceste sacrificii au fost demult depășite de satisfacția rezultatelor obținute.

Iubesc foarte mult ceea ce fac- îmi place să călătoresc, să cunosc oameni și culturi noi, să văd locuri fascinante și să mă impun în fața adversarilor. Cu fiecare an care trece este tot mai greu să găsești timp suficient pentru antrenamente. Apare o facultate, o sesiune, o licență, un prieten... Este foarte important să-ți setezi prioritățile în viață, astfel știi ce răspuns să dai atunci când apare o invitație la un suc sau la un film.

Continuare »

Data postarii: 31 Octombrie 2014

Felicitari Irinei Bulmaga pentru medalia de bronz obtinuta pe masa a 4 la Olimpiada 2014 de la Tromso cu 8puncte din 10.

Un interviu cu Irina va fi disponibil in curand, in aceasta rubrica a site-ului, dedicata sahului feminin.

Data postarii: 31 Octombrie 2014

Bine ati venit pe pagina dedicata sahului feminin din Romania!

Veti gasi aici informatii despre jucatoare,despre turnee feminine cu participari romanesti, despre actiuni de promovare a sahului feminin in Romania,linkuri utile spre site-uri feminine romanesti, dar si internationale, anunturi despre turnee si multe alte informatii utile.
Puteti si va invitam sa contribuiti la dezvoltarea paginii noastre dar si a activitatii de promovare a sahului feminin,(de la nivel incepator pana la lot olimpic) contactandu-ne la e-mail: sahulfeminin@yahoo.com

Comisia Sahul Feminin este in prezent urmatoarea:

# Nume Prenume Functia
1 FOISOR Cristina-Adela Presedinte
2 POPESCU Mariana Secretar
3 VASII Filoftia Membru
4 SANDU Mihaela Membru
ANUSCA Madalina-Maria Membru

In timpul superligii de la Caciulata, ce se va desfasura in perioada 7-16 Noiembrie, vom avea o prima sedinta de lucru, iar hotararile noastre va vor fi aduse la cunostinta. Pentru o buna desfasurarea a Comisiei noastre apreciem orice idee, propunere sau sugestie pe care ne-o trimiteti pana atunci.

Pagina:  
1
WebMaster Mares-Medar Razvan.