Federatia Romana de Sah - Pagina Principala European Chess Union World Chess Federation
Anunturi
Noul site al Federației Române de Șah se află la adresa nou.frsah.ro. Cele două website-uri vor coexista în paralel pentru următoarele câteva luni.
A apărut Cursuri de Șah vol.2 cuprinzând lecții de la Școala Marilor Maeștri! Din cuprins:

Cătălin Ardelean - Avantajul static și dinamic
Alin Berescu - Pionul izolat

Constantin Ionescu
- Combaterea deschiderilor dubioase
- Studiile și rolul lor în pregătirea șahistă


Informații și comenzi:
C. Pașcalău tel: 0735 872 066 corneliu.pascalau@yahoo.com

Simpozionul “Educaţie prin şah”

Data postarii: 31 Mai 2013 | 2309 accesari

Mesajul lui Garry Kasparov pentru participantii la simpozionului "Educatie prin sah" desfasurat in Bucuresti in aula Bibliotecii Academiei Romane, 4-5 iunie 2013.

Nu puteti vizualiza materialul video? Click aici pentru download »


Materialele transmise sau prezentate de catre participantii romani la simpozionul "Educatie prin sah" pot fi gasite in continuare:

Materialele participantilor si colaboratorilor straini:

FRSah multumeste tuturor celor care au transmis materiale la simpozionul "Educatie prin sah" si tuturor colaboratorilor care au sprijinit aceasta manifestare!


Simpozionul "Educatie prin sah" se va desfasura in incinta Academiei Romane, marti 4 iunie de la ora 15 si miercuri 5 iunie de la ora 9. Organizat de FRSah impreuna cu Ministerul Educatiei Nationale, simpozionul este un pas important pentru promovarea sahului in sistemul de invatamant!

Domnul ministru Remus Pricopie a confirmat participarea pentru ziua de marti, iar MEN a transmis o nota catre Inspectoratele Scolare din Bucuresti, Ilfov, Giurgiu, Prahova, Dambovita si Arges solicitand participarea inspectorilor scolari la disciplinele Sport, Matematica si Activitati extra-curiculare. Beneficiind de aportul Institutului de Stiinte Educationale, de tutela Academiei Romane si a Parlamentului Romaniei, acest simpozion este un sprijin deosebit pentru cadrele didactice si instructorii care doresc extinderea predarii sahului in randul elevilor.

Datorita prezentei mari anuntate, simpozionul va avea loc in Aula Bibliotecii Academiei Romane, o sala moderna care poate primi 200 de participanti.

Vom beneficia de interventiile in direct prin intermediul skype a lui Silvio Danailov - Presedinte Federatia Europeana de Sah - ECU, Tomasz Sielicki - Presedinte Adjunct al ECU, Kevin O'Connell - Secretar al Comisiei de Sah in Scoala a Federatiei Mondiale a Sahului - FIDE, Alessandro Dominici - organizatorul conferintelor Sah in Scoala de la Torino. Vor fi prezenti reprezentanti ai Federatiilor de Sah din Bulgaria si Moldova.

Participantii la simpozion vor primi in mapa numeroase materiale din SUA, Franta, Italia, Uruguay etc, care contin studii, articole, exemplificari ale extinderii predarii sahului in sistemele educationale.

WebMaster Mares-Medar Razvan.