Federatia Romana de Sah - Pagina Principala European Chess Union World Chess Federation
Anunturi
A apărut Nr1/ 2018 al revistei ȘAH, cu cele mai importante partide din marile turnee Wijk Aan Zee şi Gibraltar, jucate de Magnus Carlsen şi Levon Aronian, comentate pe larg, Laureaţii îşi comentează victoriile de la Plovdiv, Florin Gheorghiu comentează, Memorialul Cristina Foişor, Festivalul Ramada de la Cluj, Maestrul finalurilor Valentin Stoica despre regele activ, vești din corespondență! Z. Makai despre Povestea problemei lui Samuel Loyd. Informații şi abonamente: Dorin Șerdean 0722 565 532, email dorinpavel@yahoo.ro
A apărut și vol.III din Integrala de șah Florin Gheorghiu , cuprinzând partide alese din perioada 1981- 2000 ale marelui maestru român!
Informații și comenzi:
Călin Vlasie
tel 0744 313 953
vlasie@cartearomaneasca.ro
calinvlasie@yahoo.com
calinvlasie1953@gmail.com

Simpozionul “Educaţie prin şah”

Data postarii: 31 Mai 2013 | 2228 accesari

Mesajul lui Garry Kasparov pentru participantii la simpozionului "Educatie prin sah" desfasurat in Bucuresti in aula Bibliotecii Academiei Romane, 4-5 iunie 2013.

Nu puteti vizualiza materialul video? Click aici pentru download »


Materialele transmise sau prezentate de catre participantii romani la simpozionul "Educatie prin sah" pot fi gasite in continuare:

Materialele participantilor si colaboratorilor straini:

FRSah multumeste tuturor celor care au transmis materiale la simpozionul "Educatie prin sah" si tuturor colaboratorilor care au sprijinit aceasta manifestare!


Simpozionul "Educatie prin sah" se va desfasura in incinta Academiei Romane, marti 4 iunie de la ora 15 si miercuri 5 iunie de la ora 9. Organizat de FRSah impreuna cu Ministerul Educatiei Nationale, simpozionul este un pas important pentru promovarea sahului in sistemul de invatamant!

Domnul ministru Remus Pricopie a confirmat participarea pentru ziua de marti, iar MEN a transmis o nota catre Inspectoratele Scolare din Bucuresti, Ilfov, Giurgiu, Prahova, Dambovita si Arges solicitand participarea inspectorilor scolari la disciplinele Sport, Matematica si Activitati extra-curiculare. Beneficiind de aportul Institutului de Stiinte Educationale, de tutela Academiei Romane si a Parlamentului Romaniei, acest simpozion este un sprijin deosebit pentru cadrele didactice si instructorii care doresc extinderea predarii sahului in randul elevilor.

Datorita prezentei mari anuntate, simpozionul va avea loc in Aula Bibliotecii Academiei Romane, o sala moderna care poate primi 200 de participanti.

Vom beneficia de interventiile in direct prin intermediul skype a lui Silvio Danailov - Presedinte Federatia Europeana de Sah - ECU, Tomasz Sielicki - Presedinte Adjunct al ECU, Kevin O'Connell - Secretar al Comisiei de Sah in Scoala a Federatiei Mondiale a Sahului - FIDE, Alessandro Dominici - organizatorul conferintelor Sah in Scoala de la Torino. Vor fi prezenti reprezentanti ai Federatiilor de Sah din Bulgaria si Moldova.

Participantii la simpozion vor primi in mapa numeroase materiale din SUA, Franta, Italia, Uruguay etc, care contin studii, articole, exemplificari ale extinderii predarii sahului in sistemele educationale.

WebMaster Mares-Medar Razvan.