Federatia Romana de Sah - Pagina Principala European Chess Union World Chess Federation
Anunturi
A apărut Nr1/ 2018 al revistei ȘAH, cu cele mai importante partide din marile turnee Wijk Aan Zee şi Gibraltar, jucate de Magnus Carlsen şi Levon Aronian, comentate pe larg, Laureaţii îşi comentează victoriile de la Plovdiv, Florin Gheorghiu comentează, Memorialul Cristina Foişor, Festivalul Ramada de la Cluj, Maestrul finalurilor Valentin Stoica despre regele activ, vești din corespondență! Z. Makai despre Povestea problemei lui Samuel Loyd. Informații şi abonamente: Dorin Șerdean 0722 565 532, email dorinpavel@yahoo.ro
A apărut și vol.III din Integrala de șah Florin Gheorghiu , cuprinzând partide alese din perioada 1981- 2000 ale marelui maestru român!
Informații și comenzi:
Călin Vlasie
tel 0744 313 953
vlasie@cartearomaneasca.ro
calinvlasie@yahoo.com
calinvlasie1953@gmail.com

„Introducerea șahului în școală – un pas înainte”. Remus Pricopie, București, 09.12.2014

Data postarii: 10 Decembrie 2014 | 2862 accesari

În data de 9 decembrie 2014, la sediul Ministerului Educației Naționale, în prezența Ministrului Remus Pricopie, a președintelui F. R. Șah Sorin Avram Iacoban, a subsecretarului de stat Liliana Preoteasa, a inspectorului general Alin Cătălin Păunescu și a secretarului general F.R. Șah Vladimir Danilov a avut loc videoconferința MEN cu Inspectoratele Școlare Județene, prilejuită de începerea procesului de donare de către FRȘah a seturilor din cadrul proiectului Educație prin Șah către școlile desemnate de MEN.

Au fost invitați să preia gențile reprezentanții școlilor din București, Ilfov și Botoșani, distribuindu-se astfel primele 54 de seturi complete, conținând fiecare câte o tablă de demonstrație, 10 garnituri complete de șah (tablă și piese) și 2 manuale.

În alocuțiunile de la începutul conferinței, atât domnul Ministru Remus Pricopie cât și președintele Sorin Avram Iacoban au subliniat beneficiile pe care le obțin toate părțile implicate (Ministerul Educației Naționale prin sprijinul tehnic și material primit din partea FRȘah, comunitatea șahistă prin creșterea numărului de practicanți și elevii prin numeroasele aptitudini pe care șahul le dezvoltă).

Un moment foarte apreciat de publicul prezent a fost alocuțiunea tânărului nostru campion, Năstase Robert Paul, care, deși vădit copleșit de emoțiile unui discurs ținut în fața unui auditoriu format exclusiv din profesori și directori, a exprimat foarte sugestiv ce loc ocupă școala și șahul în viața sa: „La mine, școala este pe primul plan iar șahul este ca un servici obișnuit!”

În perioada imediat următoare, FRȘah va continua procesul de donare către celelalte Inspectorate Școlare Județene din țară.

Click aici pentru Albumul foto »

Ecouri în presă:

WebMaster Mares-Medar Razvan.