Federatia Romana de Sah - Pagina Principala European Chess Union World Chess Federation
Anunturi
A apărut Cursuri de Șah vol.2 cuprinzând lecții de la Școala Marilor Maeștri! Din cuprins:

Cătălin Ardelean - Avantajul static și dinamic
Alin Berescu - Pionul izolat

Constantin Ionescu
- Combaterea deschiderilor dubioase
- Studiile și rolul lor în pregătirea șahistă


Informații și comenzi:
C. Pașcalău tel: 0735 872 066 corneliu.pascalau@yahoo.com
A apărut și vol.III din Integrala de șah Florin Gheorghiu , cuprinzând partide alese din perioada 1981- 2000 ale marelui maestru român!
Informații și comenzi:
Tel: 0756 075 341, 0756 075 342
între orele 08:00 - 16:00
vlasie@cartearomaneasca.ro
calinvlasie@yahoo.com
calinvlasie1953@gmail.com

Sah in Scoala – cursuri de perfectionare prin CCD

Data postarii: 14 Septembrie 2014 | 3661 accesari

Sah in Scoala – cursuri de perfectionare prin CCD

Miercuri 10 septembrie o delegatie a Federatiei Romane de Sah formata din Presedintele federatiei dl Sorin Avram Iacoban si Presedintele Comisiei Sah in Scoala, dl. Vlad Ungureanu a participat la consfatuirile nationale ale inspectorilor de educatie fizica si sport in localitatea Falticeni – Suceava.

A fost o intalnire deosebit de importanta, cu inspectorii din toate judetele, mai ales ca incepand cu 15 septembrie 2014 se va da startul orelor de sah in 500 de unitati scolare. Au fost discutate probleme curente ce apar in implementarea unei discipline noi, reprezentantii federatiei venind cu solutii practice si astfel s-a realizat o apropiere intre Federatia Romana de Sah si Inspectoratele Scolare Judetene.

Vineri 12 septembrie aceeasi delegatie a participat si la consfatuirile judetene pe judetul Iasi, sedinta prezidata de inspectorul de educatie fizica si sport al judetului Iasi, prof. Tanase Viciu. A fost prima intalnire cu cei 26 de profesori propusi pentru sustinerea orelor de sah in judet.

In aceasta saptamana vor demara la Casa Corpului Didactic Iasi cursuri de perfectionare pentru profesorii care doresc sa predea sahul in scolile romanesti. Asadar joi 18 septembrie incepand cu orele 15.00 cei 26 profesori de educatie fizica si sport si alti profesori doritori, indiferent de disciplina predata vor avea ocazia sa participe la cursuri de sah si metodica predarii sahului.

Mentionam ca judetele Botosani si Vaslui au sustinut deja astfel de cursuri si de aceea conducerea Federatiei Romane de Sah doreste organizarea acestor cursuri in cat mai multe judete. Cei ce doresc sa se implice in organizarea acestor cursuri in judetele proprii rugam contactati pe dl Vlad Ungureanu – presedinte Comisie Sah in Scoala pentru toate informatiile utile. Materialele necesare formatorilor vor fi asigurate de Federatia Romana de Sah prin Comisia Sah in Scoala. Asteptam solicitarile dv pe mail: iasitel@yahoo.com sau telefon: 0741 66 53 84 – Vlad Ungureanu.

Pana acum s-a reusit implicarea CCD-urilor din Iasi, Botosani, Vaslui, Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Galati, Braila, Ialomita, Bucuresti, Prahova, Cluj si Satu Mare.

Conform protocolului cu Ministerul Educatiei Nationale formatorii din partea Federatiei Romane de Sah vor trebui sa indeplineasca doua conditii: sa fie professor si sa fie maestru al sportului.

In acelasi timp Federatia Romana de Sah doreste sa realizeze o baza de date de 80 – 100 formatori in sah (formatorul nu trebuie sa fie maestru) care sa fie inclusi in viitoare proiecte europene de formare a cadrelor la nivel national, aceasta tinta fiind un punct important din strategia pe termen mediu si lung a sahului in scoala din Romania. Cei care doresc sa se implice trebuie sa parcurga un curs de formator; in cazul unui cadru universitar nu mai este nevoie de acest curs.

WebMaster Mares-Medar Razvan.